woensdag, januari 18, 2006

 

De DeskTop 15 Week 4-2006

1.(-) Band Of Horses- Wicked Gil ('Everything All The Time', Sub Pop 21 maart 2006) site
Voor degenen die maar niet kunnen wachten op het nieuwe album van The Flaming Lips ('At War With The Mystics' (april 2006)) en The Shins (zomer 2006), is daar Band Of Horses. Uitgebracht op Sub Pop is dit album zeker een aanrader. Afgelopen week stond het epische The Funeral al in deze lijst, deze week is het Wicked Gil. Het tweede nummer van het album en het zou zo van de laatste plaat van The Shins af kunnen komen. Het blijft beklijven dus daarom staat het deze week op 1. Band Of Horses is een Amerikaanse band afkomstig uit Seattle.

2.(-) ShitDisco- Disco Blood ('I Know Kung Fu'(single), Fierce Panda 2005) site
Als het niet weer misloopt staat deze band op 10 februari op London Calling in Paradiso. Samen met het engelse blad ArtRocker wordt deze editie georganiseerd; Dat belooft dus wat. Deze Disco/Rockband komt uit Glasgow en mag zich ook heugen op adoraties van het Britse Clor. Deze hebben zelfs een remix gemaakt van dit nummer, welke nu geheel hier te beluisteren is.

3.(-) The Spinto Band- Did I Tell You ('Nice And Nicely Done', Bar None 2005)site
Deze band schijnt al een tijdje redelijk bekend te zijn, maar ik hoorde er pas verleden week van. Daarom nu in deze post. Ik vind het klinken als The Killers meets Futureheads, maar ook de Kinks en The Beach Boys zijn niet ver weg. The Spinto Band is een Amerikaanse band afkomstig uit Wilmington DE.

4.(-) Delays- This Town's Religion ('You See Colours', Rough Trade 2006) site
Ik moet bekennen dat ik het (hoogaangeschreven) debuut van deze band niet echt geweldig vond en was dan ook sceptisch toen ik het nieuwe album beluisterde. Maar na het intro begon ik spontaan te glimmen. Prachtige synths en new-wave pop. Een pop-pareltje waarvan This Town's Religion het beste voorbeeld is. In totaal klinkt het als New Order. Delays komt uit Southampton, Engeland.

5.(-) Polytechnic- Pep ('Loose Tongues EP', (eigen beheer) 2005) site
Je zou denken dat dit een techno/trance plaat zou zijn. Think Again! Polytechnic zijn gewoon een britpopbandje. En Pep is een britpoppy nummer. Komende uit Manchester rekenen ze The Rapture en Joy Division als belangrijkste invloeden.

6.(-) The Sunshine Underground- Put You In Your Place('Put You In Your Place EP', City Rockers 2005) site
The Sunshine Underground heeft zich vernoemd naar een nummer van de Chemical Brothers en maakt deel uit van de bloeiende newnewnew-wave/dancerock scene van Leeds. Ze klinken vind ik persoonlijk een beetje als The Music, maar dan meer dansbaar. Kijk ook hier naar hun video van de single 'Commercial Breakdown'.

7.(-) O Fracas- What Jim Hears ('Zeroes&Ones/What Jim Hears'(single),Dance To The Radio 2005) site
Ook de heren van O Fracas zijn afkomstig uit Leeds en klinken als Fugazi. Deze van de duo-single wordt op de engelse radio vaak zeroes & ones gedraaid, maar ik vind What Jim Hears een leuker nummer.

8.(-) Ms. John Soda- Hands ('Notes and The Like', Morr Music 2006) site
Weer een exponent van het hippe Duitse Morr Music in de lijst. Evenals vorige week Ms. John Soda. Deze week is het Hands, gewoon omdat ik dat ook een goed nummer vind.

9.(-) Prefuse 73- Keeping Up With You Quota ('Security Screenings', Warp 2006) site
Prefuse 73 volg ik sinds zijn 'One Word Extinguisher', maar heb het werk van Scott Herren nooit zoveel gevonden. Er moet dus een klein wonder geschied zijn, daar ik nu een nummer van hem in mijn lijst zet. Dit kan zijn omdat: A. Met Security Screenings is Herren een weg naar mainstream in geslagen, B. Mijn smaak en gehoor zijn verbeterd. We zullen het maar op B houden.

10. (-)The Sounds - Painted By Numbers ('Dying To Say This To You', New Line 2006) site
The Sounds staan er nu al bijna een maand in de lijst. Dit is alweer het derde nummer van hun jongste album. The Sounds is een zweedse band die aanstekelijke powerpop/newwave maakt.

11.(-) Good Shoes- Small Town Girl ('Small Town Girl'(single), Angular 2005) site
Goede britse art-pop. Klinkt als: The Futureheads en The Cure. Een kanshebber om op London Calling te staan, want: Artrocker is fan.

12.(6) The Maccabees- X-ray('X-ray'(single), Young Turks 2005) site
Wederom een brits bandje. Ditmaal hoor je weer The Futureheads en Kaiser Chiefs. Erg aanstekelijk refrein

13.(-) Pink Mountaintops- Lord, Let Us Shine('Axis of Evol' Jagjaguwar/City Slang 7 maart 2006) site
Is een kindje van Stephen McBean, uit Black Mountain. Dit keer geen bluessleazerawk maar electronisch aangedreven indie, met een vleugje EO.

14.(7) Portugal.TheMan- How The Leopard Got Its Spots ('Waiter: "You Vultures!" ',Fearless Records 2006) site
Deze mannen hebben goed naar de rustige liederen van wijlen At The Drive-In en het daaruit opgerezen The Mars Volta geluisterd. Zo klinkt het dus ook, al mist het de energie van de genoemde bands.

15.(1) Ester Drang- Come Back Alive ('Rocinate', Jade Tree 2006) site
Inderdaad hier vinden we de koploper van vorige week: onderaan. Voor degenen die het Engelse South een warm hart toedragen kan ik Ester Drang zeker aanraden. Heerlijke Softpop. Het amerikaanse Ester Drang komt uit Oklahoma en klinkt dus als South, maar ook Arcade Fire.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?